dag 6

Geen wolkse te zien deze ochtend, we zitten terug op de fiets rond half tien.
Vandaag fietsen we noord oost naar “ La Cresta Del Gallo” da’s een col van 6,5 kilometer, met een gemiddelde stijging van 6%, dat mag geen probleem zijn, na de 19% van gisteren. Hij ligt vlakbij bij Murcia, de geboortestad van de Spaanse wielerheld Allesandro Valverde, ook de onoverwinnelijke genaamd, wel een kameraad van dokter Fuentes..;)
De wegen naar Murcia zijn glooiend, en de wind hebben we pal op kop, dus da’s ideaal om te vertrekken.
Geen moment fietsen we zonder zon vandaag, al snel moeten we stoppen om één en ander uit te doen.
We doen het rustig aan, klein verzetje, geen haast, we hebben al heel wat km’s in de benen ondertussen, na deze nog twee fietsdagen te gaan, dus doseren is de boodschap.
Aan de voet van klim hebben we een 45 km, dus opgewarmd zijn we zeker. Het is een mooi klimmetje, vorig jaar zat dit bergske in de Vuelta, de ronde van Spanje, Vinokourov was hier toen eerst boven zei de Ronny, dat zal wel aan een ander tempo dan het onze geweest zijn…;)
Boven op de top een schitterende kijk op Murcia, snel een fotoke en naar beneden langs de anders zijde van de col.
Eens beneden zoeken we iets te eten, een paar km’s verder zien we een leuke cafeteria, waar we een specialiteit van de streek eten, ik kan wel niet uitleggen wat het was….wel lekker.
Vanaf nu gans de tijd wind in de rug, we rijden deels langs dezelfde wegen, maar zien ze vanuit een anders perspectief, even mooi en veel makkelijker fietsen.
Alweer een zeer mooie fietsdag vandaag. We eindigen met 116km en 1200 hm.

Benieuwd naar meer?