dag 1

Met de Cape Epic op het programma in maart 2010 staan er veel trainingskilometers op het programma, één probleem echter, het is na vele jaren van zachte winters nog eens een échte winter….
Een weekje fietsen in de omgeving van Alicante ,namelijk in Torrevieja , dan gaan we doén !
Eerste week van januari ; ganse week bar winterweer , met op het einde van de week twéé vragen;
vraag 1 , gaan we in Zaventem geraken…..?
vraag 2 , gaat diene vlieger willen/kunnen opstijgen…?

zondag 10 februari
om 2 u ‘s nachts brengt onze ouden Landrover ons naar Zaventem, met Andre, de taxichauffeur uit Pamel naast ons…..hij rijd met onzen bak terug naar huis…
De rit verloopt vlot, geen verkeer en geen sneeuw en niet spekglad zoals we verwacht hadden…..
Al voor vier uur checken we onze tandem in , we hebben 5 kg overgewicht, op onze bagage wel te verstaan….dat kost ons 40 euro.
Stipt om 6 u gaan we de lucht in via de sneeuwvrije startbaan, twee uren later zitten we 2000 km lager in Alicante, waar het op dat moment 2 graden is ( )
Wanneer we buitenkomen uit de luchthaven is het iets warmer dan bij ons , maar niet veel….Ronny is er enkele momenten later samen met Francois om ons op te halen.
Na 45 km rijden komen we aan in Torrevieja bij de villa van Ronny, eerst wel bij den Belgischen bakker brood en koeken gaan halen.
We ontbijten samen en vertellen over vroeger, de kapperswedstrijden etc….Ronny brengt ons naar zijn studio, een 200 meter verderop.
Knus en proper op het derde verdiep, meer moet het niet zijn. Terwijl Doris al onze kleren een plaats geeft steek ik samen met Ronny de tandem in elkaar.
Na 12 uur maken we onze eerste ritje, niet zo lang….62 km, da’s genoeg voor de eerste dag. net voor 16 u komen we aan, net op tijd om Sven Nijs de Nationale titel te zien winnen. Nadien een lekkere tas soep, een dutje in de zetel, we zijn moe, al van twee uur op…!
Na het avondeten moe en voldaan het bed in….

Benieuwd naar meer?