Fiona, waar blijft ze…..?

Fiona, zij is hét gespreksonderwerp, al van bij het ontbijt.

Het gaat over de orkaan, hij draagt een vrouwennaam, wil dat iets zeggen..?

Dagen zonder stroom behoord tot de mogelijkheden zegt de hoteleigenaar. Het electriciteitsnet is hier net zoals in Amerika, volledige bovengronds.

Hij heeft 10 annulaties voor de komende dagen. Gasten die invliegen via Halifax cancelen hun vlucht, anderen stellen een autotrip uit.

Vandaag nog een normale, droge dag beweerd hij. We starten inderdaad zonder regen, maar het duurt niet lang eer we onze regenjas aantrekken, het is aan/uit/aan/uit…4 seizoenen op 1 dag, ‘t zou Belgisch kunnen zijn.

Onze eerste 15 km op de drukkere ‘105’ en we slaan af aan het fameuze, wereldberoemde ‘Cabot Trail’.

Het is zowaar gestopt met regenen en de zon laat zich zien tussen de wolken.

We fietsen tot in Cheticamp, ongeveer 95 km vanaf Baddeck. Enkel 1 klim, de naam waardig, de zijn rest zijn ‘rolling hills’. Af en toe een wagen, soms een vrachtwagen, ze rijden met een grote boog om ons heen. In Margaree stoppen we op aanraden bij ‘the Dancing Goat’. Een bakkerij/ broodjeszaak waar we niet alleen zijn. Er is amper ‘iets’ onderweg, vandaar.

Een jonge kerel neemt mijn bestelling op en vraagt “ are you from Belgium.?”

“Euh..…ja” antwoord ik.

Hij weer; “From were exactly….?”

“Euh….near Brussels, Roosdaal…..”

Hij; “ oh yeah, that’s Vlaams Brabant, i lived in Sint Pieters Leeuw en Leuven for 12 years……”

Hij blijkt uit Engeland afkomstig te zijn en via een stage in Belgie terechtgekomen voor enkele maanden, die dan uiteindelijk 12 jaar geworden zijn.

Grappig dat hij ons dialect herkende……

Met wind in de rug zetten we onze weg verder, we stoppen amper, tenzij voor een foto. Twintig km voor Cheticamp fietsen we opnieuw langs de kust.

Wanneer we dan toch nog eens een koffiehuis zien, is de bazin niet te bespeuren. We schenken onszelf dan maar een koffie in en betalen wanneer ze terugkomt, allemaal geen probleem hier.

Bij het binnenfietsen van Cheticamp fietsen we voorbij ons verblijf maar we gaan nog even door, op zoek naar een restaurant voor vanavond.

Veel opties zijn er echter niet. Wegens weeral personeelsgebrek is ‘L’abri ‘gesloten, een ander is té ver, we zijn te voet vanavond.

Vlakbij is er de ‘Seafood Stop’, daar eten zoals elke dag vis ;).

Ons hotel is er eentje voor 3 nachten, dankzij Fiona, zij komt later aan…..

Benieuwd naar meer?