De grote viool…..

Het wordt vandaag een lange dag met zonder twijfel weinig verhalen. Vroeg uit de veren en geen ontbijt. Het hotel serveert geen ontbijt en het restaurant ernaast is getroffen/ geslote door orkaan Fiona. Het zou trouwens ook zonder Fiona niet lukken wat het opent pas om 8 u en precies om dat uur vertrekt de bus waar wij liefst zouden opzitten vandaag.

We reizen opnieuw naar Halifax, en zonder de Maritimebus zou dit niet lukken, althans niet voor de prijs van omgerekend een kleine 100 euro per persoon( fiets inbegrepen).

Vanuit het hotel is het busstation, aan ‘The Big Fiddle’ vanwaar we vertrekken amper 500 meter maar met de twee, grote en lompe dozen is dat te voet te ver……

Linda brengt ons met haar auto, kofferklep open en de dozen half uit de auto, tot ginder.

Mijn stressniveau stijgt naarmate het 8 u wordt, ging de buschauffeur die dozen wel willen meenemen….(?)

Ik had me goed gepositioneerd en een brede glimlach opgezet toen ik hem het digitaal ticket toonde op mijn telefoon.

Hij kijkt op zijn papieren en zegt, “ik zie geen fietsen staat op jullie boeking”.

Dat klopt, ik kon geen fietsen ‘aanklikken’ wanneer ik boekte, wel extra bagage ‘bijkopen’ aan 20 dollar ‘t stuk wat ik dan ook deed.

Ik toonde hem dat en hij min of meer verveeld shudde hij met het hoofd dat het ok was. De lange rij passagiers achter mij heeft zeker geholpen, hij wou immers op tijd kunnen vertrekken.

Ik schuif zelf de dozen in de bagageruimte, zo hoeft hij zijn rug niet te belasten.

We vertrekken op tijd voor een rit van bijna 6 u, met verschillende haltes onderweg.

Kort na 14 u zijn we aan te terminus, de luchthaven van Halifax. Hier staat Joe, de Libanese taxichauffeur ons op te wachten en 20 minuten later zijn we in Fall River, bij het hotel waar we aanvankelijk onze fietsreis gingen starten. Het eerste wat ik doe ik de tandem terug monteren, morgen beginnen na de valse start van vorige week aan deel twee van onze trip.

Andere talen dan Engels en Frans horen we niet, het zijn quasi allemaal local’s die deze bus nemen.

Het busstation in Sydney.

Benieuwd naar meer?