dag 4

Iedere ochtend is het hier warmer, de wolken blijven voorlopig wel van de partij.
In ons kleine “studioke” liggen al heel wat kruimels op de grond, we eten bij gebrek aan keukentafel altijd voor “den tellevies”, vandaar dat Doris de stofzuiger uit zijn winterslaap haalde vandaag.
Eer we goed en wel aangekleed zijn is’t terug al 11 u, in elk geval scheelt het een frak met gisteren, we vertrekken bij 12 graden.
Vandaag gaan we een “colleke” op fietsen, den eerste ooit, met onzen tandem wel te verstaan…
Na een 30 km verdwalen we bijna in een stadsmarkt, we zijn dan maar afgestapt en er doorgewandeld, met alle bekijks van dien. Nog een klein koffieke en een foto aan de lokale fontein en we trotseren de col…
De zon komt er ondertussen door, we zweten als in een hete zomer wanneer we stijgingspercentage’s tot 13 % trotseren. Op de top even rusten, dan door naar het eerstvolgende dorp waar we na een vijftig km,  net als gisteren in een kleine café een kleinigheid eten, vandaag was dat paella.
Echt opvallend is dat je hier overal Britten hoort en ziet. We merken het ook aan de menu’s, “fish & chips” staat er overal op.
Met een gevulde buik vertrekken we, de zon schijnt ondertussen, nog een zeventig km’s te gaan.
We komen aan in Torrevieja tegen een uur of zes, net voor het duister, we hebben ondertussen al onze gele hesjes aangedaan, je weet maar nooit.
Onze “kilometrique” staat op 127 km en 900 hm, voldaan parkeren we onzen tweewieler.

Benieuwd naar meer?