Acht poten

dinsdag 7 juni

Om 10 u vertrekken we voor tocht langs de oostkant, glooiend maar niet echt de bergen in. We fietsen voorbij de haven van Zakynthos, de grootste stad van het gelijknamige eiland. Vrij druk verkeer maar niet gevaarlijk. Wat ons gisteren al opviel, is dat een geen helmplicht geldt voor motoren en scooters, ik wil hier niet op de spoedafdeling werken wanneer die mannen de grond kussen……

Ook heel veel quads zien we, die worden overal verhuurd aan toeristen, die er meestal ook zonder helm het eiland mee verkennen.

We fietsen verder de kustlijn af tot in Tsilivi, hier ligt het mooiste strand van het eiland hebben, las ik. We fietsen er naartoe en inderdaad, het is een mooi plaatsje. Net voor de eerste zandkorrels parkeren we onze fiets, we ruiken de zee en laten het strand voor wat het is. Zand tussen de tenen is niet iets waar ik blij van word.

Na een koffie om wat af te koelen fietsen we verder noordwaarts en meer het binnenland in. Is Katastari, een dorpje met 1600 inwoners hoopten we iets te kunnen eten maar het is bij hopen gebleven. Wel een mini-market aan de kerk met een zeer pittoresk terrasje. We ontmoetten er een locale fietstoerist, waar we een praatje mee maken, hij geeft ons zijn nummer, in geval van vragen of problemen, mochten we hem altijd bellen.

Het valt echt op, de Griekse gastvrijheid, altijd en overal ontmoetten we vriendelijke mensen.

We eten uiteindelijk terug in de stad waar we vertrokken zijn.

Al een ganse dag had ik goesting in gegrilde octopus, en dat is het dan ook geworden. Geen volledige wel, elk twee poten…….

Aja, octopussen hebben eigenlijk 8 poten, vandaar de naam, dat hebben we geleerd vandaag! 🙂

Benieuwd naar meer?