Ah, oh, oeioei, wat een lange fiets seg……

Maandag 13 juni

We fietsen verder noordwaards, het kleine havendorp Assos is vandaag onze bestemming. Ver is het niet, wel stevig omhoog. Onderweg weinig dorpjes en wanneer er dan toch een kerkje en wat huizen staan, zien we geen beweging, en al zeker geen cafeetje.

Landschappelijk worden we opnieuw verwend, waar halen ze dat azuurblauwe zeewater toch…? Van hoog in de bergen zien we in de diepte de witte stranden. Myrtos beach is er een van. Het hoort naar verluid bij de mooiste stranden ter wereld. Onze strandkennis is wel te beperkt om punten te geven.

De afdaling naar Assos is net geen 4 km, wel heel steil. Hier moeten we sowieso terug naar boven, dus dat beloofd.

We slapen in een appartement (met ontbijt). De dame des huizes, Maria heet ze, we “what’s appten” al gisteren, komt het heel smalle hek openen. Mijn eerste gevoel is onweerachtig wanneer ze ogendraaiend zegt “oh, jullie zijn de fiets…..oei, een lange fiets”.

Eigenlijk bedoelde ze….pffft, een veel te lange fiets, waar ik geen plaats voor heb.

Ze kon het niet verbergen, er arriveerde duidelijk een “probleem”, eentje met twee wielen.

De woordenwisseling ga ik niet “op papier zetten”, maar kort samengevat was er volgens haar geen plaats om het “ding” ‘s nachts veilig te stallen. Dikke zever, ze bedoelde eigenlijk dat ze liever geen fiets op haar “domein” zag staat, “ wat gaan de andere gasten ervan denken…..(?)”

“Buiten op de parking van het hotel kan wel” zegt ze, ik zeg, “dat gaat niet gebeuren madam !”

Uiteindelijk hebben we hem op ons terras kunnen zetten met wat hulp van de klusjesman. Zonder de kamer te betreden met de fiets uiteraard. Tussen de buitenmuur en het handvat van de fiets moest er wel een handdoekje geplaatst worden, stel dat de handvat zou afgaan op de muur……goh, dat zou wat zijn seg!!!!

Indier er andere opties qua logies waren geweest, ik was er direct opgestapt. Ons zelden zo onwelkom gevoeld met de fiets……..

Diep in en uitademen helpt op dat moment, in plaats van de zeggen “stomme trut…”

Genoeg negatieve energie verspild, voor de rest is Assos een mooie plaatsje 😬

Later op de namiddag zien we nog twee oudere koppels (allen Nederlanders) bij het zwembad….geen idee of het fietshaters zouden zijn.

We zijn dus met zes in totaal!

Op een paar minuten wandelen zijn we in het dorpje, weeral een schilderij waardig, waar we opnieuw lekker eten. Haloumi kaas, tzatziki, inktvis, moussaka, de Griekse keuken zijn we bij ons thuis onterecht een beetje uit het oog verloren……

Na een zwembadnamiddag (Maria niet meer gezien) was dit weeral een mooie dag.

Benieuwd naar meer?