Crocodile Trophy 2011 stage 3 Koombooloomba-Irvinebank 96km 1530 hm

Wakker worden door het geluid van de regen, ’t is niet echt iets waar onze ‘moral’ van stijgt.

FOTO :Met de voeten volledig onder water bij de eerste stap uit de camper gaan we naar het ontbijt.

Er staat nog steeds een strakke wind, de geimproviseerde tent vliegt net niet weg. Iedereen heeft zowat alle aangetrokken wat hij of zij voorhanden heeft, aan een stevige regenjas heeft niemand gedacht…

FOTO’s: Onbijt in Koobooloomba

Voor de rit vervang ik onze remblokken achteraan, die waren door de regen en het slijk van gisteren te fel versleten om nog mee van start te gaan. Door de hevige regenval werd de rit van vandaag werd hertekend.

FOTO:  Net voor de start bespreekt Philippe Maertens nog even de etappe met de wedstrijddirecteur.

We rijden niet naar Gunnawarra maar naar Irvinebank. Dat een klein dorp waar we normaal gezien de vierde dag zouden aankomen. De afstand is zo’n 13 km korter dan voorzien. Er zit een dalend stuk asfalt tussen waar we met wat rugwind tot 75 km/u halen. Ongeveer na 60 km een klopke van de hamer, allebei op ’t zelfde moment, we nemen een ‘gelleke’ en komen er snel door. Naarmate de km’s vorderen en we meer noordoost rijden, wordt het droger en warmer. Het venijn zit in de staart vandaag, de laatste 20 km zijn zacht uitgedrukt zeer glooiend met enkele kuitenbijters van formaat.

FOTO: De cameraman in vuilzakuitrusting…..

In Irvinebank, waar we finishen is het droog, zelfs licht zonnig, wat een verschil met gisteren. De meet ligt vlak voor de plaatselijke pub, eerder binnengekomen fietsers zitten op het terras. Onze camper staat achter het kleine benzinestation. Voor de eerste keer eten we ’s avonds zonder regen, we zitten gezellig onder een tent, de sfeer is totaal anders dan gisteren.

FOTO: de plaatslijke pub waar de eindmeet lag.

 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar meer?