Crocodile Trophy 2011 stage 4 Irvinebank-Irvinebank 81km 1200hm

Dit wordt de eerste etappe zonder regen, de zon is er al van ’s ochtends. Drie rondjes van 27 en 400hm staan op het programma vandaag. Dit is alweer improvisatie, de reden is het regenweer van de eerste dagen. Niemand vind het erg dat we niet ‘verhuizen’ vandaag.

FOTO:Voor én na elke rit moet elke deelnemer de weegschaal op.

FOTO: We starten om 9 u.

FOTO: Het eerste gedeelte is vlak en licht dalend, we kunnen de kopgroep 5 km bijhouden, dan komt de eerste klim en moeten we ‘lossen’.

Vanaf hier is’t ieder zijn eigen tempo. Na 10 km komt er een lang stuk wind op kop, met verschillende klimmetjes, hier is’t afzien.

Na het keren bij het verste punt blaast de wind in de rug en zijn de hellingen kort, ideaal voor ons, met het gewicht van de tandem kunnen we snelheid maken en de korte klimmetjes op snelheid ‘nemen’. Vijf km voor het einde een asfalt klim van ongeveer 1 km, hier gaat iedereen in’t rood, eens boven op de top gaat het bergaf naar de aankomst. Tijdens de eerste ronde zag Doris onze tandem collega’s’ naderen tot op ongeveer 100 meter, we dachten dat ze ons gingen passeren, maar we hebben samen op onze twee gebitten gebeten…;), en ze alsnog kunnen voorblijven.

Ok, we zijn naar de Croc gekomen om ‘uit te rijden’, maar toch willen we in onze categorie ’tandem’ graag op 1 blijven. Dat is tot nu toe elke dag al gelukt, weliswaar tot onze verbazing, want die twee Italianen hebben een koppel benen op, iets gespierder dan de onze alvast….;)

Na elke ronde nemen we nieuwe drinkbussen, het is nodig, de zon is in conditie vandaag.

Na 3u 25 zit de rit er op voor ons, we haalden 24km/u gemiddeld, hiermee zijn we best tevreden. Onze tandem collega’s zijn 4 minuutjes later binnengekomen. Na 4 etappes staan we meer dan een uur voor op hen in de algemene rangschikking, dat ziet er voorlopig goed uit.

Benieuwd naar meer?