dag 1 Beverley – Pocklington (55 km – 500 hm)

Gisteren, zondagavond omstreeks 19 u vertrokken we met de ferry in Zeebrugge. The ‘Pride of York’ heet deze mastodont. Onze kamer nr 3032, gaf ons na het omdraaien van de sleutel meteen claustrofobische Titanic gevoelens. We kozen nochtans de grootste, of beter ‘de minst kleine’ kajuit. Meteen wel een kleine discussie over wie het bovenste stapelbed met de ladder zou betreden.  Over het avondeten kunnen we kort zijn, het was euh…..niet fameus. Slapen lukte goed maar Doris kon de Titanic niet uit haar hoofd zetten en had toch maar voor de zekerheid vers ondergoed binnen handbereik klaargelegd. Aja zei ze vanochtend, stel dat we hals op kop moeten op de vlucht slaan, dan sta ik daar in mijn bloot gat. Misschien nog een idee voor een nieuw woord de voor de dikke Van Dale, de ‘evacuatieonderbroek’.

Het ontbijt was net zoals het avondeten  om snel te vergeten. Om 8u30 reden we samen met tientallen auto’s, campers, moto’s en fietsen  de boot af. Vanaf hier is het 25 km naar Tickton, nabij Beverley. Daar laten we de auto achter bij het hotel waar we over 11 dagen onze fietstocht afsluiten. We droppen de twee stuks bagage bij de receptie en vertrekken voor onze eerste ritje. Alle overnachtingen werden geregeld door Trailbrakes, zij zorgen ook voor het transport van de bagage.

We fietsen door de Yorkshire Wolds, het eerste van verschillende nationale parken die we de komende dagen gaan doorkruisen. Eerst door het centrum van Beverley, gekend voor oa de ‘Minster’, een mooie kathedraal. We drinken er thee in een wandelstraat, het is bijna ’te’ warm in de zon. Het merendeel van de route zijn mooie rustige landwegen die ons door het hart van de ‘Wolds’ ( heuvels)  loodsen. In het dorpje Market Weighton een kleine lunchstop, om na 55 km in Pocklington aan te komen. We zijn een beetje te vroeg bij de b&b blijkbaar want er is niemand thuis. Een paar koffie’s in het centrum later keren we terug en worden we hartelijk ontvangen door Sharon en Bob.

Wachten om de ferry op te rijden….

IMG_E9672

Theetime in Beverley.IMG_9685

The Beverley Minster.

Schermafbeelding 2018-06-11 om 18.11.03

Slapend dorpje North Newbald.

DSC04705

IMG_9687

Aankomst bij  b&b Meltonby Villas.DSC04713

Benieuwd naar meer?