dag 1  Mutrah verkennen ( 13 km stadsrondje )

We zijn gisteravond, zaterdag, laat aangekomen in Mutrah, een havenstadje dat deel uitmaakt van Muscat. Bij aankomst in het hotel, ontmoeten we Pascal ( van Tropical Cyclist ). Leuk weerzien, onze laatste fietsreis met hem, de Tour de France is ondertussen al 6 jaar geleden.

Even kort bijpraten, wat eten en onder de lakens.

Het tijdsverschil met Belgie is amper 3 uur, wat eigenlijk verwaarloosbaar is.

Deze ochtend is de tandem monteren de enige opdracht, het is echt 30° dus heet voor ons Belgisch ‘vel’. Op de middag gaan we de met de ganse groep een eerste keer op de fiets, richting restaurant. Het is amper 2 kilometer, maar dat is genoeg om te ‘voelen’ of alles tandemgewijs in orde is. Nadien fietsen we tot aan de haven, rijden een stukje langs de kust en ‘doen’ een terrasje. De ‘souk’ of ‘bazaar’ van Matrah is hier vlakbij, we kuieren er door de talrijke steegjes, we zien voornamelijk dingen die we niet nodig hebben. Doris koopt een zakje gedroogde chilipepertjes, ‘voor de vrijdagse spaghettisaus’.

Het is al bijna donker eer we terug in het hotel aankomen. In een Omaans restaurant waar we ’s avonds eten leren we de rest van de groep kennen.

Mutrah, een deel van Muscat.

DSC04026

 

 

DSC04008

 

DSC04022

 

DSC04003

 

 

Rokje over de koersbroek om de stad in te gaan….

DSC04034

 

De soek in Mutrah.

DSC04044

 

DSC04038

 

 

Benieuwd naar meer?