dag 10 Guanshan-Jinlun (86 km-700hm)

De bazin van onze b&b was een echte hobbykok, ik ging het niet doen maar ik het toch niet laten om een foto te maken van wat ze ons voorschoteld bij het ontbijt. Vandaag kiezen we voor ons gemak, eerst 30 km quasi vlak parcours mét wind in de rug, we rijden 30km/u zonder haast te trappen. Het alternatief was meer de bergen in, langs de 197 maar de échte bergen moeten nog komen, de volgende dagen. Ook vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. We fietsen langs een bananenplantage, de bananen zijn al ingepakt terwijl ze nog aan de boom/ struik hangen, we zien dit ook bij ananassen en sinaasappelen. Het fijne weet ik hier wel niet van. Net voor Taitung eten we de lekkerste dumplings, bij een eetstalletje waar je zonder op te letten zo voorbij rijd. Het verbaast ons elke dag hoe lekker je hier eet in de simpelste gelegenheden. Terwijl wij er op een plastieken tabouretje zaten te eten kwamen er veel locals een bake  dumplings afhalen, het was echt de spcialiteit van het huis blijkbaar. Wat dumplings zijn lees je hier….    https://www.smulweb.nl/blog/Smulweb/25833/gestoomde-dumplings

Op 10 km voor Jinlun, waar we straks slapen, drinken we nog een koffie. Er zitten twee jongens koffie te drinken die ons aanspreken en een foto willen nemen. Zij doen een rondrit in Taiwan met de scooter, met de fiets zouden ze het niet zien zitten zuchten ze. Eén van hen was al in Italie geweest, 10 jaar geleden, maar voorlopig ziet hij Europe niet meer zitten. Ik dacht dat hij ging zeggen, dat het te duur was, maar hij doelde op de terroristische aanslagen, dat was de reden waarom Europa een ‘no go’ zone geworden was. Hier kennen ze geen aanslagen, dus voor Aziaten is Europa ‘gevaarlijk’.

Het was niet de allermooiste rit vandaag omdat we nogal veel op de hoofdweg 9 fietssten. Officieel is dit de fietsroute rond het eiland, maar de alternatieve zijwegen zijn mooier, maar helaas niet overal beschikbaar.

 

 

 

 

Benieuwd naar meer?