dag 17 Dongpu-Sun Moon Lake (49 km-670 hm)

Sun Moon Lake is een van de drie ‘grote’ attracties in Taiwan, na de Taroko kloof en de bergregio rond Alishan. We zijn er niet veraf, wanneer we uit Dongpu zijn het amper 49 km, waarvan de eerste 30 km bergaf. Opnieuw fiesten we door een heel mooie vallei met de zon in onze nekpartij, die we met factor 50 ingesmeerd hebben. Niet heel druk op de weg maar bij momenten komen de vrachtwagens iets dichter dan we plezant vinden.

Het is een druivenstreek, een beetje het Overijse van Taiwan. We stellen het niet uit om een trosje te proeven, want we weten ondertussen dat het maar voor een paar kilometer zal zijn, nadien is het een andere vrucht welke aan de straatkant aangeboden wordt. Na 30 km is het uit met dalen, we komen dichter bij het meer en vanaf hier gaat het berop, op de heel brede weg klimmen we meer dan 500 hm, de zon is in goede doen, er vallen vele zweetdruppels op het weeral perfecte asfalt.

Een eerste stop doen we pas na 45 m, bij het Xianshang visitor center. Het is een hypermodern gebouw aan de rand van het meer. Bij een lekkere cappucino + wafel ( eindelijk eens een wafel) leren we een Canedees uit Quebec kennen. Hij is net een paar dagen in het land en doet op zijn eentje een rondrit van 3 weken, wel in de omgekeerde richting dan wijzelf.  We kunnen hem hier en daar wat info geven over wat hem te wachten staat, alhoewel, hij is al goed geinformeerd horen we. Zijn vrouw gaat normaal mee op fietsverlof, maar Taiwan zag ze niet zitten, dus is hij maar alleen vertrokken. Een leuke man, die ons in Quebec graag eens rondleid geeft hij nog mee.

We zijn nu kortbij de b&b waar we een voor de verandering eens op voorhand geboekt hebben. We wilden een beetje zekerheid vandaag omdat we hier toch in een toeristische regio zijn. De ‘Doris home b&b’ besprak ik al in vorig tekstje.

We doen na het incheken een korte verkenning het dorp, waar we een meisje uit Singapore leren kennen. Ik was aangetrokken door haar mooi uitgeruste fiets van het merk Kona. Hij was tot in de puntjes in orde en duidelijk nog vrij nieuw. Ze vertelde over haar fietstrip door het land.  Ze is een professionele fotografe, die ook al vele fietsreizen maakte, soms met een vriendin, maar deze keer alleen. Ze had een stevig koppel fietsbenen viel me op, ze is zonder twijfel in form. Blijkt dat ze ook knappe fietstassen ontwerpt ( http://www.sixrollingwheels.com/ ), haar fiets was er mee uitgerust. Nog wat over en weergepraat en we namen afscheid.

Ons avondeten is deze keer opnieuw ‘streetfood’ vanop een plastieken tabouretje in een plaatselijk eettentje. Dat zijn al dikwijls de lekkereste etentjes geweest en deze keer is het niet anders. Het is Greg, de nog jonge eigenaar van de b&b die er ons naartoe bracht. Gestoomde dumplings waren de specialiteit van het huis, ik stond op ontploffen naar een paar mandjes van elk 7 stus, die vrouw trok nogal ogen toen ik maar bleef bijbestellen. We aten voor 400 Taiwanese dollar, omgerekend 12 euro wat geen is geld dus.

 

De vallei tussen Dongpu en Sun Moon Lake.

DSC05551

 

DSC05576

 

fullsizeoutput_765

 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar meer?