Dag 18 donderdag 16 nov Unzen-Nagasaki 62km 560hm

Bij het verlaten Unzen nog even een foto met iemand van het personeel en bij 5°c beginnen we aan de duik van 15 km naar beneden, terug naar zeeniveau. Niet dezelfde weg naar beneden, we gaan westwaarts, richting Nagasaki.
De zon doet goed, tenminste als de bomen niet in de weg staan. Het asfalt is gewoonweg perfect, geen putje te bespeuren.
Ik dacht, maar 50 km vandaag, waarvan de eerste 15 km bergaf, dat wordt een wandeling, maar niets is minder waar. Na 20 km wordt het steeds drukker op de weg en constant bergop bergaf. Net voor we Nagasaki binnenrijden, staan we voor een enorme tunnel. Heel druk hier, veel vrachtwagens ook, onze goesting om er door te fietsen is 0,0. Ik zoek op de GPS een omweg, die blijkt er te zijn via een andere tunnel waar het veel minder druk is. Eens we daar dooor zijn is het dalend tot in het centrum van de stad. Nagasaki is een relatief kleine stad met ongeveer 400.000 inwoners en vooral gekend van de tweede atoombom, die drie dagen na Hiroshima op Japan gedropt werd.
Tussen 1603 and 1868 was Japan bijna volledig geïsoleerd van de de rest van de wereld, het werk van een aan de macht zijn Shogun in die tijd. Bij uitzondering mocht er beperkt handel gedreven worden met Nederland en China, via de haven van Nagasaki.
Onze kamer bijkt al klaar, we droppen onze bagage en fietsen 4 km door naar het museum. Het museum/ park is merkelijk kleiner dan in Hiroshima, wel interessant.
Nadien fietsen we naar het station, we hebben info en treinkaartjes nodig voor morgen, want we verlaten het Kyushu zuiden en verplaatsen ons 1000 km noordelijker.

 

 

Die ochtend was het 4°C, wij met onze overtrekken aan, die madam op haar ’teenslasjkes’, en blijven lachen…;)

 

 

De bronnen stoppen nooit.

 

 

 

 

 

15 km lager en 10 graden warmer.

 

 

 

Nagasaki vredespark.

 

 

Atoombommuseum.

 

 

 

 

 

Zo zag de atoombom er uit.

 

 

 

 

 

 

Downtown Nagasaki.

 

 

 

China Town.

 

 

 

Ook hier zijn ze ! 😉

 

 

Bootje uit Noorwegen.

 

Benieuwd naar meer?