dag 23 Taipei-Bali-Taipei ( 50 km)

In feite zijn we twee dager eerder in Taipei dan voorzien. De regen op de tweede dag van onze rondreis heeft ons gedwongen een taxiverplaatsing te organiseren. Ook in het zuiden zijn we iets sneller terug naar het noorden gefietst. De onzekereid voor wat ons in de bergen te wachten stond speelde daar een grote rol in. Al bij al is het ginder boven allemaal vlot verlopen maar dat weet je pas achteraf.

Hierdoor kunnen we nog twee mooie fietsdagen inlassen in en rond Taipei. Vanochtend fietsen we verder de Tamsui rivier af, richting kust tot in Bali. Het is 21 graden maar de zon zien we niet. De stad oogt eerder grijs. Tijdens een koffiestop ontmoeten we 3 gepensioneerde wielertoeristen. Ze waren in hun actieve carriere collega’s op de luchthaven. Hun engels was zeer goed, kan ook niet anders want ze werkten op de controletoren van de luchthaven. Eén van hen was er weerman. Ze vertelden oa dat de chinese overheid groepsreizen boycot sinds een tijdje, enkel inidviduele chinese toeristen zien ze nog. De politieke standpunten tussen China en Taiwan zijn al langer een gekend probleem. Van hieruit als Taiwnees naar China reizen is geen enkel probleem.

In Bali eten we de lekkerste vis sinds we in het land zijn. Naast ons zit een gezin dat nogal geinteresseerd was in onze fiets en uitrusting. Ze wilden graag met ons op de foto, nadien kregen we twee stukken fruit…;). We hebben dat al meermaals meegemaakt dat mensen ons eten toestoppen. Zouden ze medelijden hebben met ons vragen we ons a…;)

Met een kleine overzetboot raken we in Tamsui, de andere kant van de rivier. Nog een 20 km tegen de wind van hieruit en na 50 km zijn we terug bij het hotel.

 

 

Die madam vond dat Doris te veel look gegeten had……

fullsizeoutput_82e

 

 

fullsizeoutput_818

 

De drie collega’s….( de weerman in ’t midden )

fullsizeoutput_7e7

 

 

fullsizeoutput_817

 

 

 

 

 

Benieuwd naar meer?