Dag 3     Shoret  Al Alamin – Jebel Shams (65 km – 1540 hm )

Ondanks de hoogte is het ’s ochtends al aangenaam warm. Het ideale seizoen om Oman te bezoeken is van november tot eind maart. Nadien is het hier veel te heet.

We dalen onmiddellijk 20 km af over perfect asfalt. De vergezichten dwingen ons regelmatig tot tot een fotostop, niet enkel van het landschap maar ook mekaar op de fiets. Beneden in Al Hamra weet Pascal een koffiehuisje waar we een ruime pauze nemen. Hier ook internet, dus iedereen blij, we hebben namelijk met ze’n allen een ‘wifitekort’, helaas nog geen  tabletjes hiervoor…..;)

Nog 17 km op en af van hieruit, maar dan komt het venijn van deze rit, we klimmen gedurende 8 km terug naar 1500 meter, tot waar we gaan lunchen. Weliswaar over asfalt maar heel steil en zonder rustmomenten. Met 3 a 4 km per uur moeten we tevreden zijn, sneller kan echt niet. Lunchen doen we in de kleine barak, het eten is simpel maar voldoende. Na he eten worden de banden wat afgelaten, want vanaf hier nog 10 km onverhard naar 2000 meter. Iets minder steile stukken maar aangezien geen asfalt even zwaar als ervoor. Dan na 65 km in het gat van pluto ligt het Sama resort, onze eindbestemming van vandaag. Het bevind zich drie kilometer voor de Jebel Shams kloof, ook de ‘Grand Canyon’ van Oman genaamd, maar die is voor morgen. Mooi en gezellig plaatsje, redelijk toeristisch, verschillende kleine groepen die jeepgewijs de weg hier naartoe vinden. De kamers zijn proper, jammer van de staalharde matrassen, die komen bijna zeker uit Japan denken we….

 

image_542790940161602

 

DSC04184

 

image_542614945957887

 

Benieuwd naar meer?