dag 3 : Aksum

Ethiopië staat bekend om zijn natuur. In de 14 Nationale parken vind je zeldzame diersoorten, zoals leeuwen, nijlpaarden, luipaarden, olifanten, zebra’s en hyena’s. Verder zijn er watervallen, vulkanen, bergen, zoutmeren, warmwaterbronnen en ravijnen. Er zijn ook verschillende woestijnen waar nog nomadenstammen voorkomen.

Uiteraard gaan we al fietsend maar een fractie van dit aanbod kunnen zien maar is voor de mooiste manier van reizen.

Er heerst een gematigd klimaat. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen tussen de 5 en 20 graden terwijl in de lager gelegen gebieden rond de 30 tot 40 graden.

Januari, februari, oktober, november en december zijn de beste maanden om door Ethiopië te reizen, in deze periode vermijden we het langdurige regenseizoen.

Amhaars (Amharisch) is de officiële taal in Ethiopië. Daarnaast komen er nog 80 verschillende talen en 200 dialecten voor (waaronder Engels, Frans en Italiaans).

We kunnen dus kiezen 😀.

Ons gezelschap zal de komende weken vooral bestaan uit Nederlanders en een paar Belgen, van wie er enkele kennen uit vorige fietsreizen. Het merendeel van de groep komt pas morgen aan, enkel Vasco en Ingrid, een koppel uit het midden van Nederland zat  met ons op de laatste vlucht naar Aksum. Iedereen komt op eigen houtje naar Ethiopië. Onze gids is wederom Pascal van Tropical Cyclist. Met hem hebben we al verschillende landen bereist die nogal euh….buiten de comfortzone liggen zeg maar.

Nog een vrije dag vandaag die we gebruiken om de tandem te monteren en de stad wat te verkennen. We ontbijten in een drukke straat op mooi terrasje, vanwaar we het dagelijkse leven letterlijk zien passeren. We eten typisch Ethiopisch, de menukaart is voor ons wel onleesbaar maar we proberen uit te leggen dat we honger hebben en dat het lekker moet zijn 🙂 . Een half uurtje wachten ( this is Africa baby ), maar het is wel lekker wat we krijgen. Er is zelfs internet, we kunnen ondertussen de krant lezen.

Nadien doen we een kort tandemritje door de stad. De blikken van de bevolking verraad dat een tandem wel een beetje raar is hier…..

Druppelsgewijs komt de rest van de groep in het hotel aan, ook Pascal de reisleider met zijn vriendin Monique

Benieuwd naar meer?