dag 3 woensdag 1 november – Kyoto verkennen 42km – 280 hm

 

Na het ontbijt monteren we de tandem. Hij is ongeschonden uit de zak gekomen. Het is al middag eer we vertrekken voor onze eerste Japanse kilometers. Ik heb op bikemap.com een route gevonden en wat aangepast zodat we ongeveer een 40 km door Kyoto en omgeving gaan fietsen, dat is genoeg voor de eerste dag. Langs een vrij grote rivier rijden we naar Arashiyama park, er niet ver vandaan bezoeken we het bamboo forest van Sagano. De moeite, dat wel, maar bijna evenveel mensen dan bamboo’s.

 

 

 

Onderstaande foto is NIET van ons 😉

 

 

Nadien op een terrasje gegeten, maar opnieuw was een deel van wat op ons lag een verassing, wel lekker….

 

 

 

 

 

 

We fietsen verder door de buitenwijken van Kyoto. Weinig verkeer en heel proper, geen zwerfvuil te bespeuren. We bereiken het noorden van de stad en gaan lichtjes omhoog de bergen in. Zeer groene omgeving, de zon schijnt, het is bij wijlen warm, maar eens uit de zon voel je de typische herfstkilte.
We snijden een stukje af van onze geplande route, het is al 16 u en we moeten nog terug de stad in. In een klein dorpje stoppen we nog even voor een pannenkoek met koffie, zeer vriendelijke bediening. Engels spreken ze niet, wij geen Japans, gelukkig staat er afbeeldingen op het menu ;).

 

 

 

 

 

 

Het is al bijna donker eer we terug bij het hotel aankomen.

 

 

 

 

 

’s Avonds eten we in een restaurant waar je aan tafel op een Ipad-achtige tablet kiest wat je wil eten en drinken, klikken op ‘bestellen’ en even later wordt het gebracht en op een hete plaat gelegd die in onze tafel ingewerkt is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar meer?