dag 6 Silloth – Wetheral ( 63 km – 290 hm )

‘Ja joenges’, een dagske om snel te vergeten vandaag. Toen we in Silloth wegfietsten regende het lichtjes, maar dat duurde niet lang, vrij snel nadien viel het water met bakken uit de hemel. De enige keer dat we stopten was om een koeienhek te openen. Drie keer ‘sjans’ wel 1; rugwind  2; geen bergen 3; amper 64 km, dus rustdag 😉

Na 35 km hadden we geluk, in een kleine parochiezaal was er gratis koffie en cake, voor een goed doel mochten eten en drinken ‘all we want’, nadien volstond  een kleine  donatie 😉 . Toen we Carlisle naderden kon ik de route inkorten met 8 km, we eindigden met 64 km ipv 72, toen we om 13.30 bij het hotel aankwamen. Gelukkig was onze bagage er al, geen vierkante cm huidoppervlak was nog droog ! De tandem mocht ik parkeren in het ‘chauffagekot’, de zadels zullen droog zijn morgen.  In de namiddag scheen de zon natuurlijk opnieuw, zoals gewoonlijk.

We ontmoeten vanavond onze kameraad David Rice, die we leerden kennen tijdens een fietsreis in Bhutan, 3 jaar geleden en later ook nog eens samen mee fietsten in Vietnam. Hij komt ons oppikken om 19 u, we gaan samen met zijn vriendin en ouders uit eten bij de beste Italiaan in Carlisle, de historische stad waar hij woont.

Vertrek bij het hotel in Silloth, regenkledij aan !

DSC04888

DSC04891

Doris vind dat mijn regenbroek een hoog ‘man bijt hond’ gehalte heeft…..een uitlachbroek dus….maar ik heb wel een droge broek !

DSC04896

David en Laura en zijn moeder en vader erbij ( 76 en 81 jaar ). Zijn pa rijd nog met een oldtimer Lotus Elise !

IMG_9743

Benieuwd naar meer?