Dag 7 zondag 5 november CyclingOsaka.com met gids 27 km

Met een groepje van 6 worden we per fiets gegidst door Mayco, de gids van cycleOsaka.com. Twee Taiwanese Amerikanen die in Chicago wonen, een Amerikaanse vijftiger die woont in een piepklein dorpje in Californië, wiens zoon hier al vijf jaar woont en les geeft en tot slot een gepensioneerde Canadese leerkracht. De locatie van cyclingOsaka valt amper op, ik vraag de weg aan een collega kapper die in hetzelfde kleine straatje woont. Zijn vrouw loopt even met ons mee, je kan wel spreken van héél behulpzame Japanners. Het is zondag vandaag, ideaal wat verkeersdrukte betreft. We fietsen door een paar parkjes, zien veel wandelaars, dikwijls met een hondje. Heel veel ‘speciale poedels’ gezien vandaag, die zijn in Japan duidelijk zeer geliefd.

 

 

 

Let op het kleine theehuisje

 

 

100% poedelliefde/ gekte…….

 

 

 

 

 

 

 

Bij het Osaka castle worden we getrakteerd op een vettige snack, een gefrituurd soort balletje met een binnenkant waarvan ik de ingrediënten niet kan raden, er bovenop nog een kwak mayonaise. We zwelgen er eentje van binnen, de rest laten we aan de anderen 🙂
De gids doet haar best, maar de gids in Kyoto was beter, meer gepassioneerd. Op de middag lunch in Korea town, we eten rechtstaand aan een kraampje een soort pannenkoek, deze keer was het wel lekker. Het moet wel allemaal vrij snel gaan, iets te snel misschien. Het valt op hoeveel fietspaden er zijn in Osaka, toch wel een wereldstad. Soms fietsen we tussen de wolkenkrabbers, het doet denken aan New York, ook door het gedrag van de chauffeurs, totaal niet roekeloos. We zien of horen geen politie, dat is ons elke dag al opgevallen. In Osaka zagen we er twee, op de fiets dan nog.

 

Just Married at Osaka Castle

 

 

 

 

 

Een populaire oplossing voor mama’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opvallend contrast !

 

 

 

Een festival, maar we snapten niet echt wat het was.

 

 

 

 

 

 

 

Herfstpakje…..?

 

 

Deze schildpadden vieren een verjaardag denk ik…

 

 

Lunch in Korea town.

 

 

Twee stuks…?

 

 

 

Extra large……

 

 

We drinken nog een koffie in het park en tegen 16 u zijn we terug waar we vertrokken, het is al duister. We nemen afscheid en passeren nog eens langs het Rapha wielercafé waar we het criterium van Tokyo kunnen volgen, we zien oa Tom van Asbroek en Greg van Avermaet aan het werk. Leuke dag gehad, morgen verlaten we Osaka.

Benieuwd naar meer?