dag 8

Onze laatste dag begint zoals de voorlaatste, mét de zon die we vanuit ons bed zien opkomen.
We proberen iets vroeger te vertrekken vandaag, ik moet straks de tandem terug inpakken en Natasja, Ronny’s vrouw vroeg me haar haar te knippen….én ik wil ‘t laatste half uur van de cyclo cross in Roubaix nog meepikken…
Voor 10 u zitten we al op de fiets, voor een klassieke rit rond het grote meer, waar we deze week al meerdere keren zijn rondgefietst.
‘t Blijkt al snel de warmste dag van onze fietsweek, het duurt niet lang of we doen het één en ander uit. Weinig auto’s op zondag, en veel fietsers, ook groepjes wielertoeristen, net als bij ons op zondag.
Na een koffiestop kunnen we aanpikken bij een groepje dat ons voorbijrijd, een twintigtal, sommigen redelijk “rond van ton”.
Het tempo ligt zo rond de 32 a 35 per uur, aan de staart kunnen we probleemloos volgen, het is wind op kop, na een 15 km moeten wij linksaf, zij rijden rechts…..adios !
Middageten terug in Torremendo, niet in ons stamcafé, wel in de buurt, ook heel lekker, de zon schijnt volop.
Nadien langs ons ondertussen favoriete wegje naar Torrevieja, onze laatste km’s hier in Spanje, we eindigen met 93 km vandaag, 750 hm.
Gedurende deze week hebben we 856 gefietst en ongeveer 7000 hm’s overwonnen.
De Cape Epic, ons doel zal ook ongeveer 800 km zijn, maar dan met 15000 hm’s, dus veeeel meer bergop en dan nog off road…dus we zijn er nog niet….dit was alvast een superweek qua voorbereiding.
Het was hier heerlijk fietsen, Ronny en Natasja hebben ons goed verzorgt, een aanrader !

Benieuwd naar meer?