E3…..maar niet met 2

Laatste “lange” training voor de Ronde van Vlaanderen van volgende zaterdag. Het achterste deel van de tandem, de motor zeg maar is wel ziekskes…..Doris heeft al sinds vrijdag keelpijn, dus rusten in plaats van rijden vandaag.

Dus dat valt tegen voor mezelf, ik ga dan maar alleen op pad. De E3 prijs Harelbeke zit in de gps, ik vertrek richting La Houppe (Flobecq), da’s zowat  de eerste van een reeks hellingen. De wind blaast in de rug en de zon rijd ook mee, dus dat valt mee.

Boven op de Paterberg wel “ne keirel” gezien, ne witte dan nog wel….een reclamestunt van Base zijn ze hier aan’t filmen, zo blijkt.

Aan de benen van the man in white gezien, heeft diene nog met de velo gereden. ’t Is wa afgekeken van the Stig uit Top Gear, maar soit…

Even later na de Oude Kwaremont, weeral ne “keirel” maar dan iets anders qua outfit……

Ik kende hem vanuit één of ander fietsboekje, waar ze hem eens geportretteerd hebben.

Met een fiets uit 1926 (!) rijd deze, denk ik West Vlaming ,”alle” kasseiklassiekers, de volledige afstand dan nog wel……helm af hiervoor !!!

Schakelen aan het stuur was is 1926 nog niet “in”, het achterwiel had twee kransjes, links en rechts, dus schakelen betekende toen gewoon stoppen en wiel draaien.

Moet niet simpel geweest zijn in dienen tijd, onopgemerkt schakelen en demarreren met een “groot” verzet…

Hij vertelde dat hij op 1 nov deze oldtimer van stal haalt en zich dan voorbereid op de klassiekers.

Na Paris-Roubaix stopt hij met deze kwelling en haalt hij een carbonnen juweeltje, full dura-ace vanonder ’t laken…..

Dus hij zal’t wel weten hoe bijna 100 jaar fietsevolutie aanvoelt…

De laatste helling van de dag is de Tiegemberg, kort bij Harelbeke, vandaar richting huiswaarts, nog een 70 km…..wind op kop.

Met 180 km en een 14 tal hellingen, moeten de benen ok zijn voor volgende zaterdag…….

Detail van het ritje HIER

Benieuwd naar meer?