Ella-Kalamitiya. 95km-350hm

Vandaag verlaten we de bergen, hoofdzakelijk bergaf fietsen we richting zuidkust. Op papier een makkie, maar de temperatuur én de bagage vraagt sowieso meer energie je zou denken.

Na 40 km voelen we dat er iets niet klopt, en inderdaad, er is een belangrijke schroef afgebroken die onze bagagedrager aan het frame bevestigd. Hierdoor wiebelde de fiets en de bagage fel. Gelukkig ben ik erop voorzien, ik heb reserveschroeven mee en kan hierdoor snel het euvel oplossen.

De afstand tot aan het hotel is vandaag 135 km, wat iets te veel is. We stoppen rond de middag in Thanawalwila en eten zoals vaak rijst met curry, hét gerecht Sri Lanka. Aan de dame van het restaurant leg ik uit dat we en camionetje of een jeep nodig hebben om ons ongeveer 40 km verder te brengen. Ons kent ons en al snel hebben ze een man gevonden die het juiste voertuig heeft. De tandem past volledig qua lengte in de laadbak, zelf Doris kan erbij. We mogen niet met drie vooraan zitten en de politie is streng hiervoor zegt hij. Ik moet bij de chauffeur zitten om te zeggen waar we willen afgezet worden. De laatste 25 km fietsen we tot aan de bestemming, een klein hotelletje vlak aan de zee.

Schoolkinderen op de speelplaats.
Schoolkinderen worden afgehaald met de brommer.
Enkel een helm voor mama maar wel alle vier coronasafe !
Dit fruit wordt gebracht door mensen, waardoor de toeristen de apen rustig kunnen fotograferen.
Vaak langs rijstvelden gefietst vandaag.
Langs kleine riviertjes zei we vaak de voorlopers van de Miele’s en co….
Voor alles is er een oplossing.
Stoer in de jeep vanachter !

Benieuwd naar meer?