Fietsen tussen tijgers en theevelden…..

Sri Lanka fietsvakantie 2022

Twee coronajaren lang hebben we onze nationale luchthaven ontweken maar nu zitten eindelijk opnieuw in de ‘stalen vogel’. Die brengt ons via Qatar naar Sri Lanka, een schiereiland, ten zuid-oosten van India. Het telt 22 miljoen inwoners, waarvan 70% is gevaccineerd horen we van de taxichauffeur die ons naar Negombo brengt, 40 km te noorden van de hoofdstad Colombo.

Meer dan twintig jaar geleden stonden we ook al eens klaar om, toen nog met ons vieren, om hier op fietsvakantie te komen maar de Tamil tijgers, de ‘foute’ chiro van Sri Lanka zeg maar heeft hier toen ruzie gemaakt met de Christenen, waardoor deze regio vooral te mijden was.

Dat is allemaal bijgelegd en ondertussen hebben we al kennis gemaakt met de zeer gastvrije bevolking.

Een stressmomentje in elke luchthaven is het wachten op de fietsdozen. Gaan ze erbij zijn en hoe zien ze eruit ?!

Zonder fiets immers geen vakantie, maar het blijkt wederom onnodige stress.

Het verschil in temperatuur met Belgie is ongeveer 30 graden, ik katalogeer dit onder de noemen ‘luxeproblemen’.

Het is late voormiddag plaatselijke tijd wanneer we de deur van onze hotelkamer openen. Ons lichaam staat nog op Belgische tijd, we willen vooral slapen maar dat is geen goed idee, we moeten wakker blijven en wennen aan het tijdverschil van 4,5 uur.

Een stevige visschotel met rijst en een strandwandeling houden ons wakker. Het toerisme komt hier opnieuw op gang, dat is duidelijk, maar zoals vroeger is het (nog) niet horen we hier van iedereen.

Nadien monteer ik de tandem, alles werkt perfect, hij mag nog even op stal tot morgen.

Benieuwd naar meer?