Gran Canaria dag 7

Laatste, niet echt lange fietstocht vandaag, de tandem moet terug de doos in straks. De klim naar San Bartolomé is het doel van vandaag. Ongeveer 28 km klimmen, met onderweg een korte afdaling. Wellicht de warmste dag van onze fietsweek, we zien 23 to 28 graden op de thermometer.
Net voor we boven zijn, slaan we rechtsaf naar Santa Lucia, waar we iets drinken, in’t gezelschap van een Tsjech uit Pilzn. Van hieruit nog een paar korte klimmetjes om nadien in dalende lijn naar beneden richting kust te fietsen. In El Doctoral komen we op de drukke kustweg, om van daaruit met meestal rugwind naar Maspalomas te fietsen.
Maar 85 km vandaag, met net geen 1500 hm’s, een rustige afsluiter van een mooie trainingsweek.


We fietsen in totaal 618 km met ongeveer 12.2500 hm’s.
Gran Canaria is een super bestemming voor wie graag bergop fietst. Alle wegen leiden naar het midden van het eiland, dat op 1900 meter ligt.
De kustweg rond het eiland, is contant glooiend, haast nooit vlak.
90 % van het asfalt is perfect te noemen en van de auto’s heb je niet veel last, fietsers worden aanvaard in het verkeer. In deze periode van het jaar best de allerhoogste wegjes niet opzoeken zonder warme winter/regenkledij in de achterzak.

detail rit 7 (San Bartolomé – Santa Lucia , 85 km , 1470 hm’s)

Benieuwd naar meer?