Kurunegala – Dambulla 60 km – 700 hm

In Negombo vertrekken we niet meteen op de fiets, het zou te ver zijn om de volledige afstaand te fietsen tot Dambulla. Tandem en bagage droppen we in een minibusje en 70 km later zijn we in Kurenegala, hier starten we écht met pak en zak op de tandem in oostelijke richting.

Onderstussen is het niet écht het ideale moment van de dag, het is op de middag en de gps geeft 44 graden aan, in de schaduw.

Eerst 15 km kaarsrecht, maar al snel stoppen we bij een bakker om zeker niet zonder ‘benzine’ te vallen.

Een goed uur later, ons hoofd heeft ondertussen de kleur van een pas gekookte kreeft, stoppen we opnieuw. Schaduw en drank, dat hebben we nodig. We zijn wel blij met dit mooie weer maar ‘trop is teveel’ .

Het is opvallend hoeveel mensen we zien die een masker dragen, ook al zijn ze helemaal alleen. Midden in de jungle, op de brommer, fiets of op een traktor, die toestanden hebben we al lang niet meer gezien. Het doet denken aan de eerste weken in maart 2020 bij ons.

Door angst of onwetendheid, we weten het (nog) niet…

Een stevige klim brengt ons, gelukkig in de schaduw en op perfect asfalt kort bij de eindmeet. Een fraai hotel midden in de jungle maar er zijn zeker en vast meer apen (in de directe omgeving) dan toeristen, amper drie kamers zijn bezet.

Benieuwd naar meer?