Lieve Linda red ons leven….misschien.

Net voor we gaan ontbijten vraagt Linda, de dame van het verblijf, “waar gaan jullie zijn, komende vrijdag en zaterdag….?”

We begrijpen niet goed wat ze bedoeld maar al snel is het duidelijk, er is een orkaan, Fiona op komst, die rakelings aan land komt over Cape Breton, dat is waar we nu én de komende dagen zijn. Ze raad ons aan om de hotels te herplannen indien mogelijk want die twee dagen gaan jullie niet op de fiets willen zitten zegt ze……

Pfffft, alles herplannen is op zich niet erg maar gaat er plaats zijn in de hotels…..?

Tijdens het ontbijt bel ik 1 voor 1 de hotels op met de vraag om onze reservering twee dagen op te schuiven. Ze weten ook wat er op komst is en zijn zeer begripvol. Het lukt voor elk van hen om te herboeken, dat is dus een meevaller.

Nu is het tijd om de tandem te monteren, dat duurt ongeveer anderhalf uur, het is middag eer we vertrekkensklaar zijn, voor een eerste trip van 55 km. Het is bewolkt, en ongeveer 20 graden. Bij wijlen een zonnetje, we klagen niet. Dat we onderweg geen lekkere bakkerij moeten verwachten weten we al, we slaan opnieuw suikers op bij Tim Hortons. We kunnen enkel langs het ‘drive in’ loket bestellen. De auto die staat aan te schuiven laat me voorgaan, vriendelijke Canadezen!

Het restaurant is enkel open tijdens de ochtend, wegens personeelsgebrek. Ook hier is dat dus een probleem, ze moeten gewoon vroeger sluiten door gebrek aan werkkrachten…….

We fietsen langs de kustlijn tot North Sydney en Sydney Mines om nadien door een bosrijk gebied via Florence en Melville tot in de Boularderie East aan te komen. We logeren in een tweesterren motel langs de drukke 105. Het is een motel zoals we dat kennen uit een serie of film. Meestal gebeurt daar iets ergs, maar dit is geen film…

En vriendelijke Indiër geeft ons de sleutel van kamer 16, op het gelijkvloers, zoals ik gevraagd had, zo kan ik makkelijk de tandem binnen laten slapen.

We gebruiken zonder het echt te vragen de wasmachine/ droogkast in het waskot des huizes. Wanneer ik het hem nadien zeg, is hij content met 5 dollar. Avondeten kunnen we ‘next door’ bij Fitzgerald.

We zijn terug écht op reis nu.

Benieuwd naar meer?