Madrid – Albuquerque

Onze laatste fietsdag vandaag, al om 7 u verlaten we Madrid. Iets mindere dan 1 km “out of town” ontbijten we bij twee cowboy’s die in een “platen kot” een café openhouden. We eten “french toast” , dat is wat wij kennen als gewonnen brood.

Het zijn twee vijftigers, echte cowboy’s, enkel het paard ontbreekt.

Ze vertrouwen ons toe, dat Madrid de “marihuana hoofdstad van New Mexico is…en euh…… “dat zeggen we normaal nooit tegen toeristen”….

In Madrid kent iedereen elkaar, er is geen politie, nooit grote problemen…alle de sherrif uit een nabijgelegen dorp komt soms eens langs. Het grootste deel van de bevolking bestaat uit hippies. Er komen ook veel motorrijders langs, vooral in ’t weekend.
Tegen acht uur zijn we op weg, eerst een stevige klim om Madrid uit te komen, nadien glooiend, schitterend weertje, alles zit mee….
Na negen uur, zien we de eerste moto’s passeren, het zullen er tientallen zijn eer we in ABQ zijn.

Onderweg stoppen we om nog wat extra te ontbijten, we zijn al meer dan halfweg, ’t is 35 graden ondertussen.

Het “Turquoise trail’, of de “de 14”, zoals de weg heet loopt op ze’n einde naarmate we ABQ naderen, het laatste stuk rijden we op de legendarische “route 66”, inde verte zien we de stad liggen, we dalen naar 1600 meter, en deze ochtend waren we nog op 2300 meter.
Via Central av. rijden we de stad binnen. De B&B waar we afspraak hebben is enkel één zijstraatje hiervandaan. Het is nog geen 14 u, we zijn er al…..die laatste rit ging snel.


We eindigen onze fietsvakantie met 1012 km op de teller.
De eigenaar van de B&B is ook een fietser, zijn zoon ook, maar zijn vrouw niet echt. Onze tandem spreekt hen aan, ze doen er een testritje mee.
Nadien demonteer in de tandem en gaat hij de doos in.

Benieuwd naar meer?