Meloenen, ozo zwaar……

Woensdag 8 juni

Vandaag laten we Zakynthos achter ons en vertrekken we voor écht, dat betekent met de bagage op de fiets. De fietsdozen blijven achter in het hotel, Yannis heeft beloofd ze te beschermen met zijn leven. 🙂

Yannis is een twintiger die reeds vier jaar werkt in het hotel alsof het het zijne is. De dag ervoor vroeg ik of hij een goeie plaats had voor onze fietsdozen, ja dus….

De boot die ons naar het schiereiland Peloponessos brengt, vertrekt om 9 u in de haven van Zakynthos, dat is op amper 4 km fietsen, waarvan 1 km bergaf. Ontbijten kunnen we pas vanaf 8 u, het zal dus een vluggertje worden.

Om 8.30 u staan we al voor de boot, klaar om in te schepen. Het ruim van de boot is euh…..zeer ruim, onze tandem verdwijnt in het niets tussen de vele vrachtwagens en auto’s. Boven op het dek is het perfect, de zeewind is de ideale airco. Anderhalf uur later meren we aan in Kyllini, het kleine havendorpje noord-west van Peloponessos, dat als een appendix vasthangt aan het Griekse vasteland.

Voor we wegfietsen kopen we alvast de tickets voor aanstaande vrijdag, dan varen we van Kyllini naar de eiland Kefalonia.

Ons bestemming van vandaag is Katakolo, in vogelvlucht amper 50 km zuidwaarts van waar het beginnen met fietsen.

We nemen niet de kortste maar de meest rustige wegen. Die brengen ons door een uitgestrekte landbouwstreek waar we onder andere zien hoe watermeloenen geoogst worden. Nog nooit over nagedacht hoe en waar meloenen groeien. Die liggen in een veld, uiteraard op de grond. ( het zou geen zicht zijn, meloenen die in een boom hangen). Oogsten is letterlijk dus zwaar werk.

Wanneer we er even stoppen voor een foto wordt ons een meloen aangeboden maar ze zijn zo dik/ zwaar dat we er vriendelijk moeten voor bedanken.

Na 68 km zijn we in het pittoreske dorp aan de zee, Katakolo. Er ligt een gigantisch cruiseschip, de Costa Luminosa. Ik zoek het even op, het is 300 meter lang, heeft 10 dekken, er logeren max 2800 passagiers die verwend worden door 1000 man/ vrouw (of beiden) personeel (!).

Een varend dorp dus….

Bij een driebollig ijsje aanschouwen dit varend wonder maar zouden we toch niet willen ruilen met onze tweewieler….

We logeren boven op een heuvel vanwaar we uitkijken op de haven.

Benieuwd naar meer?