Ondertussen in de US of A……

Sinds afgelopen dinsdag zijn we in Colorado neergestreken, meer bepaald in Twin Lakes, een dorpje van minstens 100 meter lang en ongeveer 16 huizen, nabij twee, hoe kan het anders bijna identieke meren. We bevinden ons op ongeveer 3000 meter. De bedoeling was wel om Leadville zelf te logeren,waar toekomende zaterdag de race plaatsvind. Hiervoor waren we véél te laat. Toen we in februari het mailtje kregen dat we “in” de race waren (die gebeurt na loting) hadden we nochtans onmiddellijk een kamer proberen vast te krijgen maar tevergeefs. Ondertussen weten we hoe het werkt, eerst kamer boeken, dan inschrijven voor de loting en indien niet “gewonnen” bij de loting, kamer annuleren…;)
Onze verblijfplaats de komende dagen is een kleine chalet. Er zitten hier nog drie andere fietsers voor de Leadville. Peter een Canadees op pensioen uit Victoria (west Canada ), Martin, een horlogemaker uit Birmingham (UK) en Josh, een advocaat uit Atlanta (USA), en wijlen dan, haarafsnijders uit “the little city of Peemel”. Leuk gezelschap, iedereen is hier voor de eerste keer en heeft hetzelfde doel, “finishen” aanstaande zaterdag. Nadat de tandem terug uit 1 stuk bestaat doen we de komende dagen enkele rustige testritjes. Wat al direct opvalt op deze hoogte is dat onze hartslag zeer snel stijgt op deze hoogte, ondanks “gewoon” tempo te maken, hopelijk wennen we snel aan ademen op 3000 mt en meer.
Martin, de Brit is hier al bijna weken, hij kwam afgelopen zaterdag tijdens een trainingsritje Lance Armstrong tegen, boven op de top van Columbine, het hoogste punt van de race. Het ziet er dus naar uit dat hij zeker van de partij zal zijn.

Benieuwd naar meer?