Op weg met Fidéle……

Laatste dag in Cheticamp, we gaan het Cabot trail verlaten in een wagen, dat is niet zoals we het aanvankelijk in gedachten hadden.

Ron, onze huisbaas, heeft een transfer kunnen regelen, we vertrekken om 9 u.

Onze huisbazen in Cheticamp waar we geschuild hebben voor de orkaan…..

De gepensioneerde Fidéle, een local die nog wat bijverdiend, zal ons voeren met een voertuig dat door de overheid gesubsidieerd word. Het dient meestal om ouderen met of zonder rolstoel naar de stad te brengen, of voor mensen die niet meer mobiel zijn en naar de kliniek moeten etc…..

Indien deze voertuigen vrij zijn, kunnen ze worden ingezet voor ‘normale’ mensen met lange fietsen bvb.

Het is ongeveer 165 km en halverwege in Baddeck stoppen we voor een koffie. Aan het tankstation staat er lange rij auto’s aan te schuiven om te tanken. De orkaan heeft een grote regio zonder stroom gezet waardoor vele tankstations in de buurt niet kunnen openen. Een wachtrij aan een benzinestation, dat zagen we eerder dit jaar ook in Sri Lanka, daar we het door gebrek aan benzine zelf.

Op de middag komen we aan in Sydney. Naarmate het centrum nadert zien we veel omgevallen bomen met schade aan woningen tot gevolg en gehele wijken zonder electriciteit. Ons hotel heeft gelukkig wel stroom.

Er vlak naast waar de eerder gingen ontbijten hebben ze heel veel geluk gehad ( zie foto)

Ik steek de tandem in de doos, hij moet morgen de bus op.

In ‘Governers’, het Resto vlakbij is gelukkig ook stroom, we kunnen er terecht om te eten. Ondertussen regent het opnieuw, we namen de juiste beslissing om niet te fietsen vandaag…..

Benieuwd naar meer?