Plan B en C en……

Al twee dagen zijn we aan’t piekeren over een plan B en C en……

Wat als de fiets niet komt, wat gaan we dan doen….?

Een auto huren en een road trip doen in Nova Scotia..?

Dat is een goed idee maar in gans Halifax is er geen enkele huurauto te krijgen, alle verhuurmaatschappijen zijn uitverkocht!

Kan dit …..? Zeker en vast, we hebben ze allemaal gecontacteerd.

Shit, denken we, nu zitten we echt gevangen.

We zoeken naar een oplossing om ons te verplaatsen met het openbaar vervoer naar Sydney, de tweede grootste stad na Halifax. Dat ligt 420 km oostelijker vanwaar we nu zijn, we gingen die tocht met de fiets doen, in normale omstandigheden.

Deze namiddag vertrekt er een bus van Maritimebus, een autocarmaatschappij die dagelijks deze trip doet, vertrekkende valt de luchthaven.

Via google probeer ik Sydney + fiets huren….

We hebben geluk, er is een fietsenzaak, Framework cycling.

Ze hebben een XS en Large trekkingfiets die te huur is voor een week. Na te bellen met de eigenaar weet ik ook dat hij fietstassen kan bijleveren. Onze fietskledij hebben we, dus vanaf maandag kunnen we doen waarvoor we gekomen zijn, al is het niet op de tandem.

Het eigenlijke doel van deze trip is het fameuze ‘Cabot trail’ fietsen.

Dat is een route, een lus van 420 km langs de kustlijn van Cape Breton, het staat bekend als één van de mooiste stukjes natuur die er te fietsen zijn in Canada.

Ik had 5 hotels op deze route al vanuit Belgie vastgelegd omdat er maar een beperkt aantal slaapvoorzieningen zijn, zeker nu tijdens het ‘indian summer’ seizoen.

Om 16 u zitten we op ‘den bus’, nooit gedacht dat deze vakantie op deze manier ging verlopen. Met de stops meegerekend gaan we net geen 6 uur onderweg zijn, dat is even langs als de vlucht van Reykjavik naar Toronto. Onze steunkousen zijn we vergeten aan te doen, hopelijk geen ‘flebitis’ straks, we worden oud denk ik.

Het is al 21 u eer we arriveren, het hotel is op 800 meter, maar met de bagage sleuren doen we niet. Er staat een taxi en Fred, de chauffeur brengt ons tot ginder op 3 minuten. Ondertussen is hij benieuwd naar wat ons naar Sydney brengt. Ik vertel hem kort ons verloren bagageverhaal, uit compassie moeten we niets betalen.

Hij geeft ons zelfs nog een klein aandenken, een frigomagneet die Cape Breton promoot!

Vriendelijke Canadezen, ze zijn overal……

Benieuwd naar meer?