Regen-Wind–Onweer-Zon…….

Vrijdag 10 juni

Het weerbericht ziet er voor vandaag niet super uit.

Regen en wind, dat is niet waar we blij van worden, we moéten immers de boot van 12.30 halen in Kylinni, ongeveer 50 km hiervandaan. Er staat een zeer strakke rugwind, hierdoor vorderen we veel sneller dan verwacht en bergen hoeven we niet te overwinnen. Dreigende wolken hangen constant boven ons hoofd maar wanneer de zon er doorbreekt laten talrijke zweetdruppels niet op zich wachten. Een schamele keer valt er enkele druppels maar de hevige regen waar we bang voor waren, komt er (voorlopig) niet. Op iets meer dan 2 u zijn we aan de haven, een uur sneller dan voorzien.

Bij de plaatselijke bakker kopen we wat zoetigheid en even later zitten we in de zon op een terrasje. De donkere wolken zijn er nog steeds en even later valt de regen met bakken uit de lucht. Het lijkt meer op een zondvloed, we kunnen net op tijd schuilen. De boot vertrekt over een uur, we zien hem liggen, een paar honderd meter verder.

Even ziet het er naar uit dat we met een natte broek zullen inschepen maar uiteindelijk stopt het met gieten. De boottrip naar Poros, een havendorp ten zuid-oosten van Kefalonia bereiken we na anderhalf uur. Ondertussen schijnt de zon al opnieuw, van hieruit rest ons nog 20 km tot Katelios, waar we slapen vannacht. We fietsten amper 20 km (vaak bergop), maar het ziet er al naar uit dat dit een schilderachtig eiland is, na elke bocht kan je een mooie foto nemen.

Benieuwd naar meer?