Rondje Kandy 25 km

‘s Ochtends fietsen we naar de botanische tuinen, die we enkel van ver zullen zien. We kunnen/ mogen er niet in met de fiets. Er rond fietsen was even plezant, al dat gewandel, we staan niet op de eerste rij bij deze temperaturen. Een tot viswinkel omgebouwde vrachtwagen trekt onze aandacht. Die man wil ons zijn beste vis aanprijzen maar we koken niet op verlof zeggen we verontschuldigend.

Er is een zowaar een fietswinkel in Kandy, de eigenaar staat toevallig buiten en roept ‘“hey, kom even binnen”. Onze tandem is een rariteit, ze weten dat het bestaat maar je ziet dat hier niet zegt hij. Er staan vooral tweedehands fietsen en wat klein gerief en kledij. De fietsen komen uit Italië, via een connectie kan hij eraan geraken. Op zondag is er telkens een groepsrit, er komen ongeveer 50 deelnemers op af, ze rijden rondjes van 5 km. Wielertoerisme op Srilanese wijze….hij moest eens weten hoeveel duizenden wielertoeristen er bij ons fietsend hun zondag spenderen….

Nadien fietsen we door dé straat van Kandy, Colombo street. Een soort winkelstraat, kilometers lang met héél veel verkeer. Alles is open op zondag, ik denk dat het concept ‘sluitingsdag’ hier niet bestaat.Een ongelooflijke drukte, alles is er te krijgen. Nadien fietsen we rond een stadsmeer waar we zelfs een echte Italiaanse Illy capucino kunnen drinken. Bij het meer ga ik op foto met de wellicht enige aap met een jas aan ! Doris blijft op afstand, zij neemt de foto wel zegt ze ;).

Benieuwd naar meer?