Tour on Tandem, etappe 2 Visé-Doornik 207 km

Vandaag 208 km voor de boeg, we dwarssen Belgie van oost naar west, van Visé naar Doornik. Nogmaals een zogenaamde ‘vlakke etappe”…;) Vandaag wordt er echt in twee groepen gereden. De tweede groep, dus de iets minder snelle, is voor ons ok, we kunnen zonder in ‘t rood te gaan volgen. Tussen de 25 a 30 fietsers, dat is al een klein peletonnetje, hier kunnen we ons goed uit de wind houden.. Op ‘kop’ komen doen we niet, we sparen onze krachten zodat we op de klimmetjes, welke er in overvloed zijn niet gelost worden. De beresterke Nederlander Sjef doet in het begin al het kopwerk, samen met nog enkele andere wiens namen ik niet kan onthouden.

Elke 35 km is er een bevoorrading, en halfweg de etappe is er een iets langere stop waar we pasta, brood etc kunnen eten. We eten minstens elk half uur een kleinigheid en drinken zo veel mogelijk, we willen de klop van de hamer voorblijven. De rit van vandaag was eentje om snel te vergeten, saaie lange wegen door niet echt het mooiste stukje Belgie vond ik, enkel de passage op de Citadelle van Namen en langs het hellend vlak van  Ronquieres waren de moeite. We zijn in Doornik aangekomen om 17 u, na 205 km.

Op de radio hoorden we dat Sagan in Seraing de snelste was !

Om 19 u pas komen we in het hotel Ibis aan in Tourcoing, we zijn al in Frankrijk nu. Snel douchen en alles klaarleggen voor morgen, en iets over 9 u in bed.

Benieuwd naar meer?