Tour on Tandem, etappe 6 Epernay-Metz 214 km (officieel 207 km)

Gisterenavond na de rit met onweer vertrokken in Rouen en met regen aangekomen in Epernay, na twee uur op de bus. We gaan eerst eten bij een Italiaan alvorens we naar het hotel gaan. Niemand is daar blij mee, we hebben nog niet kunnen douchen na de lange rit, maar het kan niet anders. Iedereen krijgt hetzelfde, pasta met roomsaus en een stuk pizza, niet genoeg vind ik maar tja…. Om halftien komen we aan in het hotel, het regent nog hevig.

Deze ochtend beginnen we aan de zesde etappe. We vertrekken vanuit het hotel in Epernay met de fiets. Eerst naar de officieuze start, dan door naar de officiele, dat is 7 km extra….;) Het is 20 graden om 8 u in de ochtend, dus zomer ! De weerkaart geeft voor gans Frankrijk regenvlagen en onweer, maar gelukkig fietsen we er vandaag tussendoor. De snelle kopgroep is ondertussen al geslonken tot 4 man, onze ‘peleton’ groeit alsmaar. Met amper 1500 hoogtemeters vandaag was dit de vlakste etappe tot nog toe. Amper 1 helling een naam waardig op km 150. Al de andere hellingen geeft men geen naam in de Tour, maar we moeten er we over….. Bij de middagstop is het ruim boven de 30°C. Doris krijgt net voor de lunch een dipje, een paar boterhammen later is de dip weg. Zelf had ik de eerste 100 km ook niet echt de betere benen, maar nadien zijn ze er gelukkig doorgekomen. Aankomst in Metz, een drukke stad, de dag voor de Tour. We slingeren tussen de auto’s en moeten vele stoplichten voorbij. De bus staat te wachten op een grote parking naast de officiele finish. Er liggen al fietsers op de massagetafel. Ons ‘ritueeljte’ na elke rit ziet er als volgt uit ;

Fiets parkeren aan de bus, dan eten en drinken. Dan in de veel te warme bus, fietskleren uit en droge kleren aan. Dan onze ‘hersteldank” drinken en nog meer eten. Nog wat rondhangen en praatjes maken met de anderen. Dan tandem én wijzelf de bus in, en in het geval van vandaag transfer naar Nancy, waar we op dit moment aankomen terug met onweer….! Tijdens de busrit hou ik onze blog bij, zo is er geen tijd verloren….

Avondeten om 20 u, vandaag gaan we op tijd in bed….Morgen overgangsetappe = de bergen komen eraan…..

Benieuwd naar meer?