Tour on Tandem, rustdag in Lourdes

Naar deze rustdag hebben we echt uitgekeken. Na twee weken Tour voelen we ons al veel minder fris dan na de eerste week. Bijna de helft van onze groep is aan het hoesten, Doris heeft er ook van. Ik nog niet, bij mij zijn het aften die mijn mond tergen, da ‘s een typisch vermoeidheidsverschijnsel hoor je wel eens., ik ben zeker dat het niet gelogen is….;)

Ons hotel met (zeer dunne muren) maakt het niet makkelijk om te slapen, we horen alles tot drie kamers verder. In de voormiddag maakt ik de tandem proper en vervang de remblokjes. De grot van Lourdes mogen we niet missen nu we hier zijn, het is ongeveer 1 kilometer wandelen van waar we logeren. De straten op weg naar de grot zijn bijna één groot winkelcentrum met tussenin hotels, dit is business als een ander. Bij de grot zien we honderden pelgrims en gelovigen. Ik drink toch ook maar een slok van het heilige water, kan nooit kwaad denk ik bij mezelf. Wie weet blijven we hierdoor gespaard van lekke banden, gebroken kettingen en stilstaande bestelwagens….

Op de terugweg naar het hotel komen we Carl en Jan tegen, onze fietsgenoten uit Asse en Ternat, we vereeuwigen ons Lourdes bezoek op de gevoelige plaat.

Benieuwd naar meer?