Twee dozen zo mooi……

Maandagochtend 8 u, de ogen half stok. Ik zie een mail in mijn ‘brievenbus’, een verlossende mail, zo blijkt. Onze dozen zijn ‘gevonden’ en onderweg naar de luchthaven van Halifax. Dat is meer dan 400 km vanwaar wij op dit moment verblijven. Ik bel naar de luchthaven en laat weten dat het afleveradres veranderd is van Halifax naar Sydney, en bid dat ze de dozen hier in Sydney willen leveren, ipv in ons hotel in Fall River, Halifax. Ik had namelijk dit adres opgegeven in de hoop de ze de eerste twee, drie dagen zouden opdagen. Nu we ondertussen 400 km ‘verhuist’ zijn, ben ik het afleveradres vergeten aan te passen.

Even later ontvang ik een mail dat het zou in orde moeten zijn.

Wellicht gaan we pas morgen, dinsdag geleverd krijgen. Het zal op die ene dag dan ook niet aankomen.

Zoals afgesproken met de fietsenwinkel halen we vandaag de huurfietsen op. Ik leg uit dat het voor 1 dag zal zijn in plaats van 1 week. Bill, de eigenaar maakt er geen probleem van, een vriendelijke Canadees weeral !

We zijn blij als een kind met een ijsje , dat we terug eens kunnen fietsen. We doen een ritje van een 50 km, deels langs de kust. Onderweg weinig of geen mogelijkheid om iets de drinken of te eten. Wanneer we dat toch een dorp doorrijden hopen we iets (gezond) te kunnen eten.

Dat is niet simpel, zoniet onmogelijk. Een bakker is er niet en een degelijk restaurant ook niet. Enkel een paar fastfoodketens. Bij Tim Horton’s, de meest populaire van alle ketens, bestellen we het minst zoete en vettige broodje, een ‘bagel’ en een koffie. Het is echt triestig, hier kan je gewoon niet gezond eten.

Een fruitwinkel, dat kennen ze hier niet. Het is een armere regio waar we doorfietsen, je merkt het aan alles……

Eens terug in Sydney brengen we de huurfietsen terug naar de winkel en eindigen met een koffie op een vrij koud terras bij Governors, het restaurant waar we elke avond gaan eten.

Nadien platte rust, het duurt niet lang of mijn telefoon rinkelt……”hello, mister Straetmans?”

Het was Darren, de chauffeur met onze dozen……zelden zo blij geworden van een kartonnen doos te zien !

Benieuwd naar meer?