Vuurtoren nr 1 in Canada…. !

Het 2 graden wanneer we wegfietsen in Hubbards, de koudste ochtend tot nog toe.

We kiezen voor het off road fietspad tussen de bomen.

De indian summer is ingezet, het kleurenpalet waar we doorfietsen ziet er na twee weken gans anders uit. Een eerste koffiestop doen we aan het fietscafe Bike&Bean. Toevallig ontmoeten we daar een fietskoppel welke we twee weken geleden in Baddeck zagen voorbijfietsen. Het zijn Canadezen uit Vancouver. Ze hebben een tent mee en kamperen waar het kan, al is het wel niet altijd even plezant zegt zij. Ze bedoelde wellicht deze ochtend, wanneer het 2 grdn was.

Dat is wat anders dan wij, die graag onder een warm donsdeken liggen.

Grappig is dat zij ongeveer even ver van huis zijn dan wij, op een paar honderd kilometers na.

Van hieruit fietsen we zuidwaarts naar Peggy’s Cove lighthouse , een trekpleister in Nova Scotia.

De in 1915 gebouwde vuurtoren is maar één van de 160 vuurtorens in NS, maar wellicht de meest gefotografeerde.

Het is een prachtige glooiende kustweg die er ons naartoe brengt.

Peggy’s Cove is een nog actief vissersdorp, ook wel een toeristisch plaatsje maar niet in die mate dat het op de koppen lopen is.

We kopen in de locale Fish Shack een typisch local gerecht, eigenlijk een broodje dat we hier al vaak gegeten hebben, de fameuze ‘lobster rol’.

Dat is eigenlijk een begeert schaaldier in een heel simpele sanchwich 😬…maar wel lekker.

Een weetje over kreeft is dat voordat de kreeft op het menu van dure restaurants terechtkwam, was hij goedkoop blikvoer voor het volk. Maar door overbevissing werden de schaaldieren schaars en steeg de prijs. Ook sushi, foie gras en oesters begonnen hun leven als volksvoer.

Na het broodje, enkele foto’s en een paar leuke gesprekken met alweer vriendelijke Canadezen fietsen we nog 45km door naar Downtown Halifax, waar we slapen vannacht. De laatste 20 km waren om snel te vergeten, veel te druk bij het inrijden van deze hoofdstad. Eens in het centrum is het totaal het tegenovergestelde, fietsroutes en geen roekeloze chauffeurs.

Benieuwd naar meer?