Wachten in Halifax, deel 2……

Vandaag zouden we beginnen aan onze rondreis op de tandem maar dat gaat dus niet door, we zijn we genoodzaakt te wachten, niet onze mijn specialiteit.

Binnen 48 uur is verloren bagage meestal terecht lees ik op de Westjetwebsite maar ons vertrouwen hierin begint af te nemen naarmate de uren vorderen.

We gaan zelf naar de luchthaven in de hoop meer uitleg te krijgen. De dame aan de balie is zeker welwillend maar ze kan niet meer doen dan wij zegt ze en dat is wachten. Het probleem is wellicht dat ze door de weinig personeel in Toronto achterop zitten aan de douane. We beseffen dat we nog geluk hebben dat onze gewone bagage erbij was. Anders hadden we hier sjiek gestaan met 1 onderbroek…..

Vanuit de luchthaven nemen we de bus en gaan we opnieuw naar Halifax centrum waar we de ferry nemen naar Dartmouth, een klein stadje aan de andere kant van het water. Het kost bijna niets we zijn er op 15 minuten. In een folder zag het allemaal tof en cosy uit maar al heel snel zitten we opnieuw op de retourboot.

We zijn misschien niet echt in de stemming, hoewel er ergere zaken zijn dan verloren bagage, dat beseffen we wel. Al goed dat vrijwel alle Canadezen vriendelijk zijn en dat we lekker kunnen eten. Dat de zon schijnt helpt ook !

Gelukkig kunnen we een nacht bijboeken in ons hotel…….morgen misschien goed nieuws….?

Benieuwd naar meer?